VBK nieuws

7 september 2020

Hoera we zijn begonnen, de groep gesplitst zodat we op veilige afstand de cursus kunnen geven. De cursus gestart met een oude quilt techniek Trapunto, een omsloten vorm op 2 lagen stof naaien en dan met iets opvullen. De techniek is naar Nederland gehaald door Engelse en Deense immigranten, die in de 17e en 18e eeuw hun toevlucht zochten in Nederland, vooral in de Zaanstreek daardoor noemt men het ook wel Zaans Stikwerk. In Frankrijk heet het Matelassé.

Annemarie is met haar cursisten van de groep abstract naar de verffabriek ’Old Holland’ Scheveningen verf Driebergen geweest. Zeer boeiend en interessant.

Vanaf januari 2020 exposeren hier de cursisten van Petra Smits, zij schilderen in verschillende stijlen. Op deze pagina kunt u de werken bekijken en ziet u een impressie bij Zas & Fratsen

Vanaf 1 oktober 2019 exposeert de vrijdaggroep realistische tekenen en schilderen bij Zas & Fratsen. Het gekozen onderwerp is WATER. In deze galerij worden de schilderijen afgebeeld en een impressie bij Zas & Fratsen.

Dit is een eerdere expositie van de cursussen tekenen en schilderen voor de jeugd in de leeftijd van 7 tot 14 jaar. De cursussen worden gegeven door docent Angelique Kampert. De opdracht was maak een geabstraheerd landschap. Tevens is met de cursisten de collagekunst van Henri Matisse behandeld. Naar aanleiding van deze kunstenaar hebben de kinderen een eigen collageschilderij gemaakt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.