Angelique Kampert

AngeliqueKampertAngelique (akampert@casema.nl) heeft zich bekwaamd in het realistisch tekenen en schilderen door jarenlang les te volgen bij diverse docenten. Met name de technische kant van het schilderen en tekenen, zoals basisvormen, licht en donker, hol en bol heeft zij zich goed eigen gemaakt. Momenteel verdiept zij zich in de materie van het abstract/expressief schilderen en vindt het heerlijk om telkens nieuwe dingen hierin te ontdekken en uit te proberen.

 

Schilderen voor de jeugd van 7 – 12 jaar

Zij heeft een aantal jaren met straatkinderen gewerkt met diverse creatieve disciplines, waaronder tekenen en schilderen. Tevens heeft zij ervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking, waarbij zij vooral werkt met creatieve vormen. In de kindercursussen van de VBK laat Angelique de kinderen eerst experimenteren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van tekenen en schilderen. In het tweede blok komen wat meer technieken aan de orde, zoals perspectief, donker en licht.

Als je het leuk vindt om het eens te proberen, dan mag je altijd gratis een proefles volgen.

Er wordt onderanderen aandacht besteed aan:

Kleuren leren mengen en toepassen in je werk
Oliekrijt met dun acryl, wat doet het?
Oliekrijt met zwarte bovenlaag en kras-tekening
Acryl, maak sjablonen en plak af over bijvoorbeeld een dunne verflaag en schilder
Aquarel met Oost-Indische inkt
Aquarel met zout
Acryl met zwarte stift, dikke en dunne lijnen
Kleur perspectief
Stempelen met aardappelstempels, zelf maken
Ouder/verzorger – kind les, op doek in de vorm van materieschilderen met heavy geld en waardeloos materiaal

Er wordt gewerkt met papier en doeken – Oliekrijt – Aquarelverf – Oost-Indische inkt – Zwarte dikke en dunne stiften – Dun karton voor de sjablonen – Foto spuitlijm (verwijderbaar) – Acrylverf in de basiskleuren – Kwasten voor Acryl- en Aquarelverd – Zout en aardappels.

De kosten bedragen €100,- voor 10 lessen, inclusief alle materialen.

 

Tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden op vrijdagmorgen.

Als je begint of al wat verder bent kun je deelnemen aan de cursus tekenen en schilderen. Hierin zal dieper worden ingegaan in de kunst van het kijken en weergeven. Ook andere technieken, vlakverdeling en compositie worden behandeld. Diverse kunststromingen komen aan bod waarbij je beter gaat kijken en je eigen handschrift verder ontwikkeld. Ook in deze cursus is het plezier in tekenen en schilderen een groot onderdeel van de lessen.

Wil je een keer komen proeven, kom dan gratis een proefles volgen. 

Lestijden
Teken- en schildercursus gevorderden vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur.
De cursus bestaat uit 15 lessen. Kosten  € 190, inclusief papier, tekenmateriaal, krijt, aquarelverf. Exclusief acrylverf en schildersdoeken. Het cursusgeld kan in twee termijnen worden betaald.

Reacties zijn gesloten.