Thea Peters-Quax

quilt02Leren quilten?

In 10 lessen leer je hoe dat kan. Iedere les ga je een stapje verder, tot je aan het eind een mooi resultaat hebt. Je leert patronen maken, overbrengen en toepassen. Er komen verschillende technieken aan de orde. Elke les staat op papier om later nog een na te lezen of weer toe te passen.

Het cursusgeld bedraagt voor 10 lessen €127,-    Voor de lessen is klein hulpmateriaal aanwezig.
De cursus start in september en wordt gegeven op maandagmorgen om de week van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor meer informatie mail me op quax-quilt@planet.nl of kijk op http://www.theaquax.nl/.


Thea Peters-QuaxIk ben Thea Quax, geboren in Amsterdam, 22 december 1940. Ik ben in deze mooie stad opgegroeid samen met mijn ouders en 3 broers en een zus.Ik was al jong creatief bezig. Op de lagere school had ik het hoogste cijfer voor het vak tekenen. Ook handwerken ging me heel goed af. Ik borduurde veel ontbijtlakens. Breien vond ik niet leuk.

In 1970 ontmoette ik mijn toekomstige man Wim Peters in Parijs tijdens een vakantie, een jaar later trouwden wij en vestigden ons in Vianen. Van Amsterdam naar Vianen was een grote stap, ‘n enorme verandering, van grote stad naar ‘n “dorp” met stadsrechten. De eerste 5 jaar heb ik veel heimwee gehad. Amsterdam is een kleurrijke stad.

Toen de jongens eenmaal naar school gingen, stortte ik mij in het vrijwilligerswerk, op school in de ouderraad, medezeggenschapsraad en ik hielp bij de handwerklessen. Actief in de katholieke kerk, voorzitter van de Zonnebloem afd.Vianen, ledenbestand van de hockey. Ik ging lessen volgen in boetseren, later in schilderen en quilts maken. Tot op de dag van vandaag zijn dat nog steeds mijn hobby’s, waar ik erg van geniet.

Reacties zijn gesloten.